RSS

Demà, com avui i cada dia, amb Grècia

07 abr.

image

Manifest (per sumar-hi la teva signatura, aquí)

SALVAR GRÈCIA PER SALVAR LA DEMOCRÀCIA

Estem assistint a una de les batalles més crucials de la història europea dels darrers anys: la de la democràcia grega per existir com a tal davant de la pressió dels mercats que expressa la troica.

Amb aquest estat de coses, injust, els creditors irresponsables volen mantenir el dogal sobre el poble grec. És ben clar que l’anomenada política d’austeritat de la crisi. només serveix per agreujar la crisi i afavorir-ne els culpables principals. Les polítiques estructurals que s’imposen a Grècia i arreu només pretenen deixar les mans lliures als grans poders econòmics i liquidar drets socials i laborals . Les pressions sobre Grècia son també pressions per evitar que a altres països les coses comencin a canviar

La troica està formada per la Comissió europea- només indirectament representativa però infeudada a l’aparell brussel·lenc dominat pels lobbies com estem veient en l’obscura negociació del Tractat Transatlàntic (TTIP), el Banc Central europeu -irresponsable per definició, en el sentit d’estar alliberat de seguir una política econòmica pública, només lligat a l’objectiu de la no inflació i el FMI -institució reglada per les aportacions de capital (desiguals) dels socis i no pels vots dels ciutadans.

El Sud d’Europa, tot Europa, necessita canviar radicalment, salvant i ampliant els drets socials i les condicions de vida, construint una nova Europa dels pobles més igualitària i més solidària. Les desigualtats en riquesa i renda són creixents arreu. Dins d’Europa, Grècia està lliurant una batalla que és la de tots contra la contumàcia dels responsables de la seva i de la nostra crisi. Ho fa en condicions de negociació molt difícils, apressada pels deutes acumulats precisament per seguir les pautes que ara volen continuar imposant-li.

Us cridem a la mobilització per tots els mitjans i a expressar solidaritat amb el govern grec i el seu poble. Tots amb Grècia, tots amb Syriza.

 
Deixa un comentari

Posted by a 7 Abril 2015 in Uncategorized

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: