RSS

Obligats a portar-se bolquers, tovalloles, i medicines a l’Hospital

30 jul.

Els fets han passat a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, però dissortadament no és l’únic centre de la sanitat pública que obliga a que les persones malaltes o els seus familiars es facin responsables de queviures o material imprescindibles pel benestar o, fins i tot, per curar-se. Segueix i creix, amb les retallades i l’externalització de serveis bàsics com el de cuina, un engany intol.lerable per la salut pública: pretendre que la qualitat del menjar, la cura en la higiene, la bona simbiosi de “curar i cuidar” NO és fonamental en l’atenció médica NI per la recuperació de les persones malaltes. Un disbarat terapeutic per justificar unes retallades indignes i molt perilloses, mentre els serveis que es privatitzen, com els de cuina, no amaguen que el que els importa és el seu benefici i no el benestar i la seguretat dels pacients, com ja s’ha documentat en altres casos, i ara, a Vilafranca.

image
Llegim a XarxaPenedès.cat que el fill d’un usuari de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès es nega a portar el que li exigeixen des de la direcció per atendre el seu pare. Finalment l’hospital ha cedit davant de la denúncia.

Ni bolquers ni tovalloles ni les gelatines que ha de prendre enlloc d’aigua. El David Granado ha dit als responsables de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès que no pensa portar tot això que li diuen des de la direcció del centre mentre el seu pare hi estigui ingressat. I també els ha dit que si es troba que no atenen bé al seu pare, encara l’armarà més grossa.

I la queixa, la denúncia, ha tingut èxit: “Ara al meu pare li estan donant a l’hospital les gelatines que necessita, i el netegen i el tenen ben atès sense que haguem portat de casa tot el que ens deien. Però això és perquè la he muntat ben grossa; sinó ho fas així, ningú et fa cas”.

image
Gelatina florida que han donat al pare de David Granado a l’Hospital de Vilafranca

Tot això ho ha explicat David Granado per telèfon a Xarxa Penedès, però tot just quan va acabar de penjar, torna a trucar indignadíssim: “La gelatina que li han portat al meu pare per sopar està florida!”. I aquesta és la fotografia de la gelatina ben poc saludable, per testificar-ho.

Cal portar-s’ho tot de casa

El pare de David Granado va ingressar el dissabte 26 de juliol a l’Hospital de Vilafranca amb una bronco-aspiració. A més, pateix alzheimer, per la qual cosa no contra l’epiglotis i no pot prendre aigua ni cap tipus de líquid, perquè aniria a parar als pulmons. És per això que pren entre 8 i 10 gelatines sense sucre per hidratar-se cada dia (és la quantitat que li va recomanar el seu metge de capçalera perquè es correspon a un litre i mig d’aigua al dia, ja que necessita molta aigua perquè a més està operat de la pròstata).

La cuina de l’hospital, que està en mans privades (com la gestió sencera del centre), li van dir un cop havia ingressat que només li donarien tres gelatines al dia: una amb cada àpat. I que la resta de gelatines li havien de portar els fills de casa.

Davant d’això, el David Granado es va indignar i va voler posar una reclamació per escrit a l’hospital. La resposta va ser que la resta de pacients tampoc els donen aigua embotellada, i que si la volen se l’han de portar de casa.

La indignació de David va anar creixent quan també li van dir que s’havien de portar de casa la pastilla que pren per la pròstata, els bolquers, les tovalloles i el sabó per rentar-se.

“Mai ens havíem trobat amb una situació així”

Xarxa Penedès varen parlar amb David, que està realment enfadat: “És vergonyós que la gent hagi de portar bolquers i tovalloles. Mentre el meu pare està ingressat, l’hospital és el responsable que no li falti res del que necessita”. Afegeix que va parlar amb la supervisora, que li va dir que era la política del centre i que tothom s’ha de portar la seva aigua. David Granado s’exclama: “I si una persona té problemes renals i no es pot comprar l’aigua, també li donen aigua de l’aixeta?”

Granado ens explica que les gelatines que necessita el seu pare costen 80 cèntims el pack de quatre. I continua: “Tinc la desgràcia que el meu pare fa temps que està malalt i hem visitat molts hospitals, sobretot Bellvitge, i mai ens havíem trobat amb això que ara estem vivint a Vilafranca”.

El pare de David Granado ha treballat des que tenia 14 o 15 anys, i ho ha fet tota la vida fins que es va jubilar als 65. Ara en té 84 i el seu fill exigeix que el cuidin bé. Però no només a ell, sinó a tothom que hagi de ser atès als hospitals públics. I afegeix: “El meu pare té la sort de tenir uns fills que ens preocupem per ell, però què passa amb un pobre senyor que ve sol? Com s’ho ha de fer amb l’aigua, els bolquers, les tovalloles?”.

El David, al final, remarca que l’atenció del personal de l’hospital ha estat meravellosa i que la seva queixa va a la direcció del centre, que considera que és “una vergonya”.

 
3 comentaris

Posted by a 30 Juliol 2014 in Salut

 

Etiquetes: , , ,

3 responses to “Obligats a portar-se bolquers, tovalloles, i medicines a l’Hospital

 1. ana

  30 Juliol 2014 at 18:55

  Totalment d’acord, és vergonyós el que està passant als hospitals públics, la meva mare va estar ingressada a l’hospital de Vilafranca un mes, al març, i part dels medicaments els vam haver de comprar nosaltres, el menjar feia bastant pena, la majoria de vegades arribava fred i així podriem continuar amb un llarg etcètera… Això sí, el personal meravellós.

   
 2. maría cuenca

  30 Juliol 2014 at 19:34

  Yo tuve a mi hijo en noxevieja y me.trajeron 12 uvas pochas y negras y al padre de mi hijo nada.

   
 3. Cristina

  30 Juliol 2014 at 19:45

  jo vaig tenir el meu fill a finals del 2011, em vaig haver de portar els bolquers, tovalloles, compreses, esponja de bany, el sabó tot el vaig haver de portar. tot, per que ja no et donaven res, només em van donar la caixeta que regalen de ser pares i per que vaig veure a una persona que la portava, la sabanita del bressol tub de portar el meu marit, perquè estaven en tan mal estat que el matalàs estava doblegat.
  vam estar 2 dies més ingressats perquè no venien a donar l’alta al meu fill i no ens donaven cap explicació.
  és vergonyós el que estan fent amb la sanitat que se suposa que és pública, però que ens descompten de les nòmines cada mes
  va ser al hospital del vendrell,per desgracia això esta passant a tots els hospitals

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: