RSS

Per una Catalunya social: DEFENSEM ELS NOSTRES DRETS!

01 abr.

image

Des de les diferents entitats que aplega la Plataforma PROU RETALLADES i altres organitzacions que defensen una #CatalunyaSocial, es fa una crida a participar massivament a les manifestacions del diumenge #6ABRIL a Barcelona (12.00 hores, Plaça Urquinaona) i Girona (12.00 hores, Plaça Independència) en defensa dels drets laborals i socials de tota la ciutadania.

Passa-ho!!

Prioritats X una Catalunya social

Resum de les propostes:

• Per un Servei Nacional de Salut totalment públic, universal i de qualitat, que garanteixi el dret a la salut.
• Aposta per l’educació pública, que garanteixi la qualitat de l’educació, el seu accés i el model d’escola catalana. No al tancament de centres. Per una escola inclusiva i coeducativa. No a la LOMCE.
• Per l’ocupació i contra l’atur i la precarietat: Exigim ocupació estable i de qualitat i polítiques actives d’ocupació, la retirada de la REFORMA LABORAL i la recuperació de drets laborals. Per un Marc català de relacions Laborals i en defensa de la Negociació Col·lectiva.
• Contra la pobresa i per la cohesió social: Garantir la protecció de les persones en atur, més recursos per als serveis socials i suport a la Renda garantida de ciutadania. Garantir l’accés als serveis bàsics essencials (llum, gas, aigua i transport públic), eradicar la pobresa infantil i garantir el poder adquisitiu de les pensions i l’atenció a la dependència.
• Polítiques d’igualtat home-dona: oposició a la reforma de la llei d’avortament. Incorporar la perspectiva de gènere en les polítiques contra la crisi. Ferm compromís en la lluita contra la xacra de la violència masclista (Pacte contra la violència masclista).
• Garantir el dret a l’habitatge digne amb habitatges de lloguer social, la dació en pagament i el lloguer forçós dels pisos buits en mans d’entitats financeres.
• Garantir l’accés universal a la cultura donant suport a la creació cultural i revertint la pujada de l’IVA cultural. La cultura no és un luxe, és un dret!
• Preservar i impulsar les polítiques de cooperació, la defensa dels DDHH arreu i el Foment de la Pau, garantint els recursos suficients per a les ONG.
• Exigim una fiscalitat justa, redistributiva i mediambiental, i una auditoria del deute. Recuperar l’impost de successions i el de patrimoni, i lluitar contra el frau i l’evasió fiscal.
• Per un canvi de model productiu: innovació, recerca i desenvolupament sostenible, i control democràtic dels recursos naturals. Polítiques industrials contra l’especulació i la garantia de l’accés al crèdit a empreses i famílies.
• Per una administració propera a la ciutadania. No a la reforma de l’Administració local!
• Per la democràcia: dret a decidir, també, les polítiques socials i econòmiques. Llibertat d’expressió i manifestació, transparència en la gestió dels recursos públics. Tancament dels CIEs.
• Per una Catalunya lliure de corrupció: exigim transparència i participació ciutadana. Per una nova llei de partits que en reguli el finançament.
• Per un autèntic estat del benestar i una Catalunya social, amb drets i dignitat, per una Europa Social!

image

 

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: