RSS

Defensem l’Hospital de Viladecans

29 oct.

La companya Lola Castro, responsable de salut d’EUIA, ens recorda la mobilització convocada per la Plataforma en Defensa de l’Hospital de Viladecans d’aquest dimecres, 30 d’octubre.

Hospital Viladecans

La creació de l’Hospital Sant Llorenç de Viladecans està directament vinculada a la història industrial del Baix Llobregat i la família Roca, que va crear a principis de la década de 1950 la Fundació Benèfic-Privada de Sant Llorenç amb l’intenció de construir un hospital a la població de Viladecans.

La inauguració de l’Hospital de Viladecans va tenir lloc el 21 de juny de 1953 amb la finalitat, en un primer moment, de donar atenció sanitària als empleats de la fàbrica Roca .

El juny de 1978, la Fundació Hospital de Sant Llorenç va cedir l’hospital a l’Institut Nacional de Previsió. Es van produir diverses manifestacions per tal d’assolir que l’Hospital adquirís carácter comarcal i, d’aquesta manera, pogués ampliar-se la seva capacitat assistencial a les poblacions de Begues, Castelldefels, Gavà, Sant Climent de Llobregat i Viladecans.

L’any 1987 va tenir lloc l’adscripció de l’Hospital de Viladecans a l’Institut Català de la Salut, formant part de la Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública i donant servei com hospital comarcal a Begues, Castelldefels, Gavà, Sant Climent de Llobregat i Viladecans, amb una població total de 186.000 persones.

salvem l'hospital de ViladecansEl Departament de Salut i CatSalut ha comunicat aquest any als alcaldes d’aquestes poblacions la devaluació de la categoría assistencial de l’Hospital de Viladecans, que passaria a ser un Hospital general bàsic amb la desaparició de serveis que ara dóna i que serán desviats a l’hospital concertat de Sant Boi, hospital privat que no està comunicat per transport públic amb cap de les cinc poblacions de referència de l’Hospital de Viladecans.

La proposta de reestructuració del CatSalut implica que l’Hospital de Viladecans atendrà al 65% dels casos, quan en l’actualitat té una capacitat resolutiva de l’Atenció Especialitzada de les 186.000 persones dels cinc municipis per sobre del 90%.

L’aliança estratégica amb l’Hospital privat de Sant Boi tindrà com a consequència que les mitges i llargues hospitalitzacions deixaran de fer-se a Viladecans i els malalts i els seus familiars hauran de desplaçar-se a Sant Boi.

Esquerra Unida i Alternativa defensa que l’Hospital de Viladecans:

· Segueixi sent el nostre hospital públic de referencia i estigui capacitat per resoldre el 90% de les nostres necessitats assistencials: més especialitats, més proves diagnòstiques, llits d’UCI, més intervencions quirúrgiques complexes, més llits per hospitalitzacions convencionals.

· Increment de la seva assignació pressupostària, que permeti oferir-nos una bona qualitat assistencial a la ciutadania del Baix Llobregat.

· Compliment pel Govern de la Generalitat del compromís d’ampliació de l’Hospital de Viladecans , segons el projecte aprovat.

Per tant, crida i convoca a la manifestació ciutadana en defensa de l’Hospital de Viladecans que tindrà lloc el proper dimecres 30 d’octubre a les 18 hores, a la Plaça Europa de Viladecans (aprop de l’Ajuntament).

(Veure també la convocatòria que recull Dempeus per la Salut pública),

 
Deixa un comentari

Posted by a 29 Octubre 2013 in Salut

 

Etiquetes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: