RSS

#Caputxinada2.0 en defensa de la Universidad pública

01 febr.

 

image

Mañana tendrá lugar una asamblea de profesorado de las Universidades Públicas Catalanas “Caputxinada 2.0”.
Toda la información en este post de la Trobada y en un magnífico video realizado por 15Mbcn.tv

La convocatoria al profesorado de las Universidades tiene una sola voluntad: ayudar a enderezar el momentò crítico que viven nuestras universidades. Un momento crítico que afecta tanto a la comunidad universitaria -y la misma naturaleza y función de la universidad- como la sociedad a la que el sistema universitario debe servir. Nuestra universidad hace tiempo que se ha visto invadida por palabras, palabras que definen realidades, como eficiencia, efectividad o excelencia. El programa de una universidad democrática partía de otras palabras, palabras que también definían realidades, como calidad, equidad o justicia. Unas, las primeras, están al servicio de los mismos intereses y agendas que nos han llevado al callejón sin salida actual; las otras, las últimas, al servicio de la sociedad.

Tu hi eres. Vindràs o retallaràs?

La caiguda de la qualitat de la recerca de les nostres universitats, la precarització de la carrera docent o la mateixa realitat dels acomiadaments, quan no són ERO’s encoberts, i el futur tancament de carreres, ha manllevat qualsevol horitzó d’esperança d’una universitat al servei de les majories. Una universitat democràtica. El 1966, als Caputxins de Sarrià, es reunien estudiants, professorat i intel·lectuals per proposar a l’opinió pública “una perspectiva de renovació de la Universitat i demanar-li que prengui com a cosa pròpia una tasca, el compliment de la qual importa a tot el país: aconseguir una Universitat capaç de dominar els problemes tècnics i socials de l’època, una Universitat democràtica”. En la carta que s’enviava com a convocatòria es deia que “l’arrel de tot això està en la nostra voluntat d’integrar-nos i comprometre’ns amb la realitat universitària i social d’una manera nova. I això demana la reestructuració de les nostres institucions. Veiem la nostra preparació i la nostra realització com un servei”. En aquell moment es va definir l’agenda per una universitat democràtica. Una agenda que està absolutament desballestada en el nostre present.

També en el mateix sentit, en nous temps, però tan foscos com els que ens van precedir en allò que es refereix al futur de la universitat pública, es convoca una Assemblea del Professorat de les Universitats Públiques als Caputxins de Sarrià a les 10:30 del dia 2 de febrer. Per redreçar la situació que estem vivim, només comptem amb les nostres mans; caldrà trobar el camí per ajuntar-les.

Horari i ordre del dia de l’Assemblea:

– 10.30 a 10.45. Presentació de l’Assemblea.

– 10.45 a 12.00. Funció social de la Universitat.

– 12.00 a 13.30. Docència, recerca, precarietat i acomiadaments.

– 13.30 a 14.30 Conclusions: respostes i acció política.

Podeu trobar-ne més informació i començar a construir quelcom conjuntament al web: http://trobadapdiuniscatalanes.wordpress.com/

O bé seguir noves informacions al twitter: @trobada_pdi

#MasOnVas #Caputxinada2.0 #uni2F

PLATAFORMA UNITÀRIA EN DEFENSA DE LA UNIVERSITAT PÚBLICA

 
3 comentaris

Posted by a 1 febrer 2013 in Ciència, Serveis Públics

 

Etiquetes: ,

3 responses to “#Caputxinada2.0 en defensa de la Universidad pública

 1. soutelo1

  1 febrer 2013 at 19:06

  La sociedad no puede dejar escapar las conquistas conseguidas con mucho esfuerzo y a través del tiempo.En cuanto la sociedad no se convierta en un agente dinamico en la investigación ,en las Humanidades ,en todo lo que sea formación integra de la persona,_y publica ,claro_la sociedad será menor de edad.
  Unha aperta agarimosa

  http://intentadolo.blogspot.com.es/2013/01/transicion-rapida-y-definitiva.html

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: