RSS

El sector de l’ensenyament en lluita Educa per la Ciutadania

28 ag.

No hi ha cap societat vertaderament democràtica sense unes polítiques d’ensenyament i de salut que siguin el pal vertebrador de totes les polítiques socials.  Ara que l’Educació per la Ciutadania és substituida per uns vellíssims principis doctrinaris que són tan anti-científics com anti-humans, cal donar l’assignatura, més que en altres moments, amb l’exemple i la dignitat del personalm docent.  Estic convençuda que es poden trobar centenars de  raons per a una protesta de sector i ciutadana  que aconsegueixi sumar les diverses lluites socials d’aquests temps d’estafa generalitzada. Però no tinc cap dubte que, de manera destacada, els atemptats contra l’educació i la salut de tota mena, han de ser prioritaris perquè afebleixen des de la seva arrel els drets de ciutadania… i les polítiques més amigues de les dones.

No hi pot haver enfrontament entre les reivindicacions laborals i els drets de ciutadania, i qui ho vulgui fer veure d’aquesta manera està, de fet, servint interessos que no són els majoritaris.  El tracte digne que mereix la comunitat docent s’ha de veure com una extensió del tracte digne que es mereix tota la societat, incloses naturalment les persones inmigrades, les més febles -i les més afeblides per la crisi. Aquesta és la millor manera d’aconseguir un suport estable per a la defensa de l’educació pública.

Val la pena difondre i adherir-se al Manifest de la Plataforma de Docents. i estar al corrent de les accions unitàries que es preparen per a un inici de curs de lluita i reivindicació. Un curs en el que ens hi juguem molt, i no sols en l’ensenyament….  I aquest és el Manifest signat per USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS i FETE-UGT davant un començament de curs especialment conflictiu:

EL CURS 2012-2013 CONTINUEM AMB
LES MOBILITZACIONS
Les organitzacions sindicals USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC·SPS i FETE-UGT entenem que davant la contínua política de retallades, deteriorament de l’ensenyament públic i empitjorament de les condicions de treball del professorat que està portant a terme la consellera Rigau, no hi ha només que un camí: la continuïtat de les mobilitzacions. La unitat d’acció sindical i la unitat del professorat materialitzada en el conjunt de cada centre educatiu han de ser les bases des d’on continuar amb força i fermesa les mobilitzacions. En aquest sentit les organitzacions sindicals esmentades pensem que ja des del mateix inici de curs el professorat i la comunitat educativa han de fer sentir la seva veu de denúncia social i de rebuig a aquestes polítiques educatives.
El curs no pot començar amb normalitat, com si no estigués passant res,  sinó que ha de ser un començament de curs que faci evident la ferma voluntat del professorat i de les seves organitzacions representatives a mobilitzar-se. Per això les organitzacions sindicals sotasignades convoquem:
Dia 31 d’agost: CONCENTRACIONS a les 12 hores contra l’atur i la precarietat laboral als SSTT de Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa,  i a Barcelona davant la seu del Departament d’Ensenyament a Via Augusta.
Dies 12 i 13 de setembre (començament de les classes a primària i secundària respectivament): CONCENTRACIONS al començament de la jornada o al migdia o a la seva finalització, de GROC, de professorat a les portes dels centres, en una crida a participar a la resta de la comunitat educativa tot fent-nos notar amb el soroll de diversos instruments i amb possibles talls de trànsit.
Així mateix,  proposem als centres que aquests dies no es comenci amb normalitat, que no es facin actes de presentació de l’inici de curs, que s’informi per escrit a les famílies de la situació general i la de cada centre,  que s’aprofiti per fer assemblees i/ claustres, que es facin pancartes i murals i que s’enviïn  emails de rebuig de les retallades a la consellera i a la premsa.
·        EN DEFENSA DE L’ENSENYAMENT PÚBLIC I LA SEVA QUALITAT
·        CONTRA LES RETALLADES SALARIALS i DE PLANTILLES.
·        CONTRA LA PÈRDUA DE LLOCS DE TREBALL
·        CONTRA LA PRECARITZACIÓ DE LES CONDICIONS DE TREBALL
·        MOBILITZA’T,  AVUI EN PRECARI, DEMÀ ATURAT

Aquest ha de ser un començament per escalfar motors, ja que les organitzacions sindicals sotasignades continuarem convocant mobilitzacions al llarg de tot el curs.

CCOO        USTEC·STEs        ASPEPC·SPS         FETE-UGT

 
 

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: