RSS

El Vallès Occidental, amb la lluita de la mineria i per la sanitat pública

12 jul.

La lluita de la mineria de tot Espanya ha donat força i sentit a la resta de lluites del treball i de la ciutadania. La seva determinació i valentia es contagia. Això va passar també ahir a Sabadell, on al Parc Taulí i a l’Ajuntament s’havien convocat accions de defensa de la sanitat i de suport als homes i dones miners, i que varen acabar confluint. En el Vallès Occidental ha quedat encesa la flama que la lluita cívica que els miners han anat escampant. És una terra de treball, de lluites històriques i de solidaritat obrera. I caldrà seguir la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, però també totes les accions que des dels sindicats i el 15M conflueixin per un Vallès alliberat de les mentides i les desigualtats, i recuperat per l’equitat, la salut (en el sentit més ampli de la paraula) i la dignitat.

 • La protesta contra el copagament i les retallades en salut va del Taulí a l’ajuntament.
 • A la plaça Sant Roc, es troben amb un centenar de persones concentrats a favor dels miners asturians.

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Vallés Occidental, formada per diferents entitats tant de la nostra ciutat, com de les ciutats del nostre voltant, van realitzar dimecres a la tarda, una concentració davant de l’Hospital Taulí i una manifestació fins al centre de la ciutat, en defensa d’un sistema Nacional de Salut, que sigui públic, universal, integral, solidari i de qualitat.

Més de 400 persones s’han concentrat a les portes de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, i també a l’Ajuntament, en defensa dels miners, per donar la seva soldiaritat a la gent de les mines i demanar que deixin de fer-se retallades en el sistema de salut públic.

S’han queixat que a l’hora de valorar la eficiència del sistema de salut tinguin més pes les raons econòmiques que les raons estrictament de benestar social. També s’han mostrat en contra de l’euro per recepta que va posar en marxa fa unes setmanes el Govern de la Generalitat de Catalunya i de les noves mesures preses pel Govern Central.

A l’inici de l’acte ha tingut lloc els parlaments d’Àngels M. Castells, economista i presidenta de Dempeus per la Salut Pública i Roger Bernat, cap del servei d’anatomia patològica de l’Hospital de Bellvitge i membre de l’Associació catalana en defensa de la sanitat pública.

Àngels M. Castells ha reivindicat la atenció que ens mereixem, reduïnt el temps d’espera per a les visites d’especialistes i operacions:

Avui és un dia important per fer valer els nostres drets. Al Congrés s’està matant la democràcia, amb un cop d’estat als drets dels ciutadans, ha afirmat.

(Vaig fer també un recorregut per les diferents accions que s’impulsen des de la IPP i Dempeus per la Salut, com l’acció popular al costat de la Natàlia Fuertes i la seva família, la defensa de l’Albano i la Marta de CafeAMBllet, les peticions i denùncies concretes, amb formulàris de la IPP, per una correcta atenció a la sanitat, la denúncia davant el Parlament Europeu pel nefast  Real D-L 16/2012 de 20 d’abril amb el que es liquida el caràcter universal del sistema de salut, volent-nos fer tornar al temps dels súbdits i de la beneficiencia. Vaig explicar con els metges es rebel.len contra la desatenció a les persones inmigrades i, ahir mateix, el personal d’atenció primària de València s’havia declarat en objecció de consciencia, i que aquest mateix esprit de rebel.larnos contra les lleis injustes, com també estan fent els homes i les dones de les mines, la podem fer nostra cada día davant la vergonyosa mesura de l’euro per recepta a la que hem de fer front, en grup o de forma individual, anant a les farmàcies i dient que NO PAGUEM l’EURO de la vergonya i així aconseguir el nostre certificat d’insubmissió davant aquest govern de fatxendes.)

 

Roger Bernat ha afirmat que el sistema financer de creixement s’està convertint en un càncer, ja que només creix i viu per a ell, no tenim ni bons politics ni bons economistes, pensaven que feien un creixement i el que estaven fent era crear un càncer. Tot anava bé fins que la gestió pública, cau en mans de la gestió privada.

Un cop acabats aquest dos parlaments i llegit el manifest de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Vallés Occidental, tots els presents, van iniciar una manifestació, que ha tallat la Gran Vía, el Carrer Vilarrúbies i la Via Massagué fins arribar a la plaça Sant Roc.

A la plaça, els esperava un grup de persones que s’ha concentrat en recolzament dels miners asturians que ahir van arribar amb la ‘marcha negra’ a la ciutat de Madrid.

La resposta ciutadana de solidaritat i defensa de la salut i sanitat pública sols ara comença. Els crits de dimissió dels responsables de les polítiques de la cobdícia i destroça de les conquestes populars es varen anar sentint, plens de raó. HAURAN DE RESPONDRE DAVANT LA CIUTADANIA I ELS TRIBUNALS PER LES SEVES FATXENDERIES!

Prou corrupció a la sanitat catalana. Defensa dels nostres drets!

La insubmissió està en marxa!

Informació de base a isabadell.cat

 
 

Etiquetes: , , ,

4 responses to “El Vallès Occidental, amb la lluita de la mineria i per la sanitat pública

 1. Toni Barbarà

  12 Juliol 2012 at 11:51

  Com deia al “compartir” de Facebook, un exemple esplèndid i natural que mostra el veritable caràcter social de la salut, aplegant reivindicacion per la dignitat i els drets del color negre de la mineria i els blans ce la sanitat…confluint en la marea roja que ha de capgirar aquesta situació insoportable, ja.
  Felicitacions sentides als companys/es de Sabadell i de tota la comarca vallesana per la gran feina feta i les maneres que han usat i que ha arribat a un acte tant unitàri i gratificant com el que vareu fer ahir (jo no hi vaig poder assistir per coincidència amb un acte a Mollet on també es va acordar campanya d’insubmissió farmacèutica) .
  Salut i mercès Àngels, que a més aquest cop et van fer estar “físicament Dempeus” !!
  Toni Barbarà

   
 2. jaznar@asesoria-verdun.com

  12 Juliol 2012 at 16:42

  muy bueno asi se hace felicidades.

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: