RSS

Guanyarem o guanyarem! (Premi UPEC a la Iniciativa Penal Popular)

06 jul.

La junta directiva de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC) ha decidit atorgar un dels seus premis honorífics de l’edició d’enguany a la Iniciativa Penal Popular en defensa del sistema públic de salut. Aquest migdia, en l’acte de clausura de la 8a edició de la UPEC -que ha tingut lloc a la sala d’actes de CCOO-, ha recollit el guardó una representació de les principals entitats promotores de la IPP formada per Toni Barbarà, de Dempeus per la Salut Pública, acompanyat de Marta Sibina i Albano Dante-Fachin de Cafeambllet, Albert Batiste d‘Attac-Acordem, Eusebi Sánchez, d’Units pel Cap i el company advocat Pepe Aznar, desprès de que la companya Laura Pelay, de UGT, anunciès l’acord per unanimitat de la Junta Directiva. La Laura ha llegit l’enunciat dels 10 punts de la IPP, que són:

1.- Es volen fer rics a costa de la nostra salut! Posen el negoci pel damunt de la salut i la sanitat pública.

2.- Amb tantes regressions socials en faran perdre la salut. Allò que anomenen retallades són agressions als drets de la ciutadania en tots els àmbits de la vida.

3.- Hi ha responsables polítics i empresarials, amb noms i cognoms, que han de donar la cara davant la ciutadania i davant els Tribunals.

4.- És necessari i és legítim que la immensa majoria en defensem. Les persones més fràgils i afeblides son qui reben les pitjors conseqüències.

5.- No són retallades. Son violacions dels drets humans i socials, i crims contra la humanitat. Són conscients que amb les seves decisions estan creant patiment i malaltia.

6.- Ataquen la sanitat, ataquen les condicions de vida, ataquen les persones, ataquen la societat i el país. I ho fan amb coneixement i impunitat.

7.- Fora corruptes i malfactors de la nostra sanitat pública. Cal desmantellar els seus negocis bruts i les seves trames.

8.- Amb la nostra salut no s’hi juga. Ni un pas enrere ! Sanitat pública, universal equitativa, integral i de qualitat, sense cap nou co/Re/pagament ni tiquet moderador… !! És una conquesta social històrica a la que mai renunciarem.

9.- El Govern agredeix els nostres drets, incompleix les lleis i vulnera la dignitat humana. Tenim molts arguments per denunciar les conseqüències funestes de la seva política.

10.- Volem que la justícia es pronunciï també davant la gravetat d’ aquests fets.

Amb aquest premi la UPEC -que aquest any celebra la seva 8a edició- vol distingir la tasca que des de diferents entitats s’està portant a terme per preservar el sistema públic de salut i la seva universalitat front les retallades del govern de CiU que l’estan desmantellant. En concret, “per la seva voluntat de denunciar i exigir responsabilitat penal als responsables de les retallades en sanitat, que representen un atac brutal a l’estat del benestar”.

El secretari de Dempeus per la Salut Pública, Toni Barbarà, ha declarat que “aquest reconeixement ha de ser un estímul per tirar endavant les dures lluites que se’ns van girant, sempre en tots els fronts possibles, empoderats, insurgents i rebels”.

L’altra premi se’l ha emportat l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears (APFCB), per la seva tasca fonamental de sensibilització, prevenció i educació de la societat en l’àmbit de la salut sexual i reproductiva. Com a part d’aquesta feina han impulsat l’Observatori dels Drets Sexuals i Drets Reproductius (ODSiDR), un servei de referència per a persones professionals del sector, grups de recerca, entitats i administracions.

 
 

Etiquetes:

One response to “Guanyarem o guanyarem! (Premi UPEC a la Iniciativa Penal Popular)

 1. Lourdes

  9 Juliol 2012 at 10:53

  Àngels, moltes felicitats pel reconeixement! Us l’heu guanyat i us el continueu guanyant cada dia.

  Espero que algun dia us sigui reconegut per totes les ciutadanes i tots els ciutadans d’aquest pais

  Moltes gràcies!

  Lourdes

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: