RSS

#12M-15M Som la solució: sortim al carrer

12 maig

Aquest dissabte comencen les mobilitzacions per celebrar el 12M Mobilització global i Dia d’accions 15M

Per què sortim al carrer?

Sortim al carrer el 12 de maig en una manifestació popular, creativa i no violenta per seguir treballant cap a un 15 de maig en defensa de les persones!

El 15 de maig del 2011, milions de persones vam iniciar un procés de canvi social, tot donant un senyal clar i inequívoc que no som mercaderia en mans de polítics i banquers i expressant de manera pública i massiva que la democràcia representativa actual està agonitzant. La classe política i els poderosos no han entès el missatge. Malgrat les creixents mobilitzacions i el clamor del malestar de la gent, aquestes classes dirigents segueixen aprofitant la crisi per espoliar la riquesa comuna tot posant en perill la vida de les persones.

El capitalisme ha decidit cancel·lar la democràcia i ara ens governen els banquers. És evident que aquest 1% de la població és el crim legalitzat al poder. El sistema polític actual ens aboca al desastre i hem de ser el 99% qui prenem les regnes del nostre destí. Exigim poder constituent per poder recuperar la sobirania que ens pertoca. Per això, el 12 i 15 de maig, després d’un any protestant sense resposta, tornem al carrer amb unes exigències legítimes i majoritàries i amb la voluntat de començar a construir alternatives al seu model d’organització social.

Ens hem organitzat i estem construint alternatives i solucions amb les nostres pròpies mans, però davant la repressió i els bloquejos que se’ns imposen des de les institucions ens veiem en l’obligació de reivindicar uns punts mínims de supervivència, ja que s’està posant en perill la integritat de la població amb unes mesures inhumanes.

Així doncs, amb el fi de garantir el dret a la existència del 99%, exigim:

1. Ni un euro més per rescatar els bancs. Auditoria ciutadana del deute. No pagarem el deute il·legítim creat per aquells que van provocar la crisi.

2. Educació, sanitat i serveis de finançament i gestió públiques, gratuïtes i de qualitat. No a les retallades de la despesa pública, no a la privatització dels serveis públics. Cap repagament.

3. Repartiment just del treball i la riquesa. No a la precarització. No a la jubilació als 67 anys i retirada de la Reforma Laboral. Valoració del treball reproductiu, domèstic i de cures.

4. Dret garantit a l’accés a l’habitatge digne. Dació en pagament retroactiva. Parc públic d’habitatges de lloguer social. Promoció de cooperatives d’habitatge.

5. Reforma fiscal que permeti redistribuir de forma justa la riquesa que produïm entre totes i tots. Renda Bàsica universal a totes les persones.

6. Defensa dels drets de reunió, manifestació, vaga, associació i totes les llibertats ciutadanes, inclós el dret al propi cos.

Per tot això, el 12 i 15 de Maig s’han convocat mobilitzacions arreu i una vaga de consum. Alhora augmenta cada vegada més la voluntat de les persones de reflexionar i deliberar col·lectivament sobre alternatives i posar-les en marxa.

EL POBLE SOM LA SOLUCIÓ!

I des de la Plataforma PROU RETALLADES ens convoquen:

“No tenim por. El 12 de maig sortim al carrer a defensar la democràcia, els drets socials i les llibertats civils”

Des de la Plataforma Prou Retallades que agrupa sindicats, organitzacions veïnals i entitats ciutadanes, fem una crida a la ciutadania a participar en les mobilitzacions convocades pel proper 12 de maig per fer front a la degradació de la democràcia en mans de la dictadura dels mercats; la retirada d’una reforma laboral que atempta contra els drets del poble treballador; demanar que s’aturin les retallades en sanitat i educació; i exigir que es posi fre a l’onada de criminalització, liderada pel Conseller d’Interior de la Generalitat, Sr. Felip Puig, i pel Ministre d’Interior, Sr. Jorge Fernández Díaz, contra les expressions democràtiques de protesta social.

Prou retallades als drets i a les llibertats civils!

Així mateix, denunciem la voluntat per part dels estaments d’Interior de generar un clima de por i alarma social davant la cimera del Banc Central Europeu que s’ha celebrat a la ciutat de Barcelona. Entenem que l’adopció de mesures d’excepcionalitat com la suspensió del Tractat de Schengen, la presó preventiva per a estudiants i responsables sindicals detinguts arran de la vaga general del 29-M, la creació de dispositius dubtosament constitucionals per fomentar la delació ciutadana, o l’exhibició ostentosa de força que suposa el desplegament de milers d’antidisturbis vinguts d’arreu de l’Estat, no tenen cap altre objectiu que no sigui atemorir la ciutadania i contrarestar el seu rebuig, massiu i pacífic, de les polítiques dels governs espanyol i català, cada cop més àmpliament percebudes com antisocials i involutives.

Prou retallades als drets socials!

Exigim una rectificació en el camí emprés pel govern espanyol i català de desmantellament de l’estat del benestar i de reducció del nostre sistema de llibertats civils i garanties jurídiques. Condemnem la doble retallada en salut i educació que suposen per a la ciutadania catalana els Pressupostos Generals de l’Estat, i rebutgem frontalment l’intent de limitar el dret a la salut a les persones en situació administrativa irregular, les persones amb malalties cròniques i als ciutadans i ciutadanes majors de 26 anys. La continuïtat d’aquestes polítiques només farà que aprofundir en l’actual recessió econòmica, afavorir la involució democràtica i agreujar les injustícies socials i mediambientals.

Com a entitats compromeses amb els drets, prestacions i llibertats que tants esforços van costar de guanyar, no admetem que l’actual crisi sigui utilitzada com a pretext per legitimar un gir antisocial i autoritari. Per això, i per fer front a aquesta situació, ens afegim a la crida per a la mobilització global d’aquest proper dissabte 12 de maig i animem a la ciutadania a participar a la manifestació que començarà, a les 18:00 h, a Plaça Catalunya, per exigir:

–  NI UN EURO MÉS PER RESCATAR ELS BANCS

–  PER UN HABITATGE DIGNE I GARANTITZAT

–  EDUCACIÓ I SANITAT PÚBLIQUES I DE QUALITAT

–  NO A LA PRECARIETAT LABORAL. NO A LA REFORMA

–  RENDA BÀSICA UNIVERSAL

Un cop més sortirem al carrer per expressar, d’una manera festiva, creativa i pacífica, el nostre rebuig a les retallades en drets socials i llibertats civils, i cridar ben fort que existeixen alternatives. Hem perdut la por. Som el 99%!


.

Veure també convocatòria en el bloc de Dempeus i sobre Salut i Sanitat.

 

Etiquetes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: