RSS

ACTUA, la nova proposta col.lectiva que coordina Rosa Maria Artal

02 abr.

Una invitació que no podeu refusar si esteu pels voltants de Barcelona el divendres 13 d’abril: la presentació del llibre ACTUA, a les 19h, al FNAC de l’ILLA, Av. Diagonal 557.

La Rosa Maria Artal ho ha tornat a fer: ha aconseguit que tot un seguit de persones (la llista la podeu veure a la invitació) es posin al servei d’un projecte comú des de la diversitat i la pluralitat, compartint indignacio i donant arguments per ACTUA(r).

El llibre ofereix arguments en diferents temes, des dels laborals fins l’ensenyament, la investigació, la informació, la democràcia, l’ecologia, la fiscalitat… En el meu text, “La salud como mercancía, la sanidad como botín” es parla també de la Iniciativa Penal Popular, i de com podem fer salut defensant la sanitat i unes millors condicions de convivència i de vida: és a dir, aconseguir que s’apaguin els senyals d’alerta que en aquest moment estan encenent tots els determinants socials de la salut… i millorant l’equitat.

A la taula de presentació hi serà la Rosa Mª Artal acompanyada de 4 autors: Ignacio Escolar, Sergio Pérez Acebrón, Albert Recio i jo mateixa.

I, pel que a mi correspon, m’agradaria poder compartir amb vosaltres aquest capvespre del día 13 -vigilia d’un 14 d’Abril republicà- per debatre entre totes i tots no sols la millor manera d’ACTUAR, sinó la cada vegada més evident urgència de fer-ho. Perquè estic segura que som moltes les persones que pensem que amb cent dies de “gràcia” (de fet, “desgràcia”) ja en tenim prou i no ens calen més humiliacions, ni amenaces… Perquè desprès d’una VAGA GENERAL que ha posat en els carrers i places una alternativa seriosa per una societat millor, qui governa a Catalunya i l’Estat segueix defensant els interessos d’aquella banca que sempre guanya, perquè pot disposar a la seva voluntat dels fons procedents dels nostres impostos que haurien d’anar a l’ensenyament i la salut públiques. Perquè “els mercats” (sobre tot els financers) poden acabar amb les ajudes socials i de cooperació i l’assistència a les persones més necessitades, per compensar –i continuar– amb els seus jocs de casino. I perquè, en darrera instància, els corruptes de tota mena poden aconseguir una Amnistia Fiscal que és una autèntica burla a la dignitat d’una ciutadania indignada.

Perquè el que fa falta, de veritat, és un canvi radical (que vol dir anar a l’arrel). I perquè ja no acceptem més enganys ni més mentides.

Perquè ens hem adonat que som molts, som més, molts més… i la vida és nostra.

 

Etiquetes: ,

3 responses to “ACTUA, la nova proposta col.lectiva que coordina Rosa Maria Artal

 1. Toni Barbarà

  2 Abril 2012 at 11:03

  Donca allà hi serem Àngels…!! El cartell és un d’un atractiu i d’ un estímul segur. Serà un plaer escoltar-vos, i ja d’ aperitiu vagi pel davant un “confluència” més: Ara, un cop “reaccionats /des” és el moment d’ “actuar”.
  Quan sembla que, plegats /des, estem removent, ni que sigui una mica, les tranquiles i pútrides aigües de la resignació i l’ autoinculpació social, quan apunten algunes llumetes a l’horitzó, quan aconseguim sortir minimament a certs medi@s, ara, dic, no és moment de dubtes, frenades, ni actituds porugues.
  Ans al contrari, amb més determinació, raó, força i més confluències que mai, és moment d’alçar-se, de tancar files i posar-nos dempeus !! …Com tu dius sempre i continuament ! Mercès i Salut !!
  Toni Barbarà

   
 2. Nàdia

  2 Abril 2012 at 17:59

  Moltes gràcies, Àngels, per la teva invitació i per la teva feina en tot aquest camp. Nosaltres també hi serem, per posar tota la nostra sorra per veure si aconseguim entre tots enterrar tota aquesta gent que ens vol enganyar, i a sobre fent veure que no ho fa i que és impossible fer cap altra cosa.

  Salut!!!
  Nàdia

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: