RSS

#unitspelCAP : orgull de ciutadania, vergonya de CiU

31 oct.

Explicava ahir la tenacitat i dignitat dels companys i companyes de Breda i el tancament solidari en el seu CAP que voldrien tancat per urgències a la nit. Avui em trobo amb aquesta entrada del moviment Ter-Brugent on expliquen la important feina que fan i que hauria d’envermellir –si això fos possible– els responsables de la Conselleria de Salut amb en Boi Ruiz dimitant al cap davant. Expliquen sols el que ha passat els dos dies darrers del cap de setmana i, sense que hi hagi cap incidència greu, jutjin vostès mateixos si no és important el servei que es fan en mantenir-se ocupant el CAP. Llegeixo:

Divendres 28 a 2/4 de 8 del matí una mare i el seu fill es presenten ignorant que el servei d’urgències és tancat. Esperen a les 8 que arribarà l’equip mèdic.
Diumenge 30, mentre estic escrivint això arriba un noi hindú amb la seva dona embarassada de 9 mesos amb forts dolors, encara no es el dia previst pel part, no sap que urgències a la nit està tancat, no sap que ha de fer, no s’atreveix a trucar al 112 perquè no parla prou bé. Truco jo. Explico 3 vegades la situació, la última a un metge, que em diu que vagi a Santa Caterina. Ens agraeix que estiguem aquí i que l’hàgim ajudat.
Un d’aquests buròcrates de la Conselleria dirà que no s’ho val ni pagar la llum del CAP per atendre aquests casos. Però és que no és un problema de la factura de llum. És un problema real d’angoixa i malaltia de les persones. Posi’s en el elloc de la mare que arriba amb el fill malant a un CAP tancat i  ha d’esperar fóra fins no sap quan… Quina diferència si hi ha algú que la tranquilitza, que espera amb ella a que sigui l’hora en la que el senyor Boi Ruiz ja permet que li atenguin el fill. O posis en el cas de la dona que no parla el nostre idioma i té dolors de part i ni ella ni el seu marit saben que el CAP està tancat. Però no és problema de manca d’informació: és de manca d’humanitat. I diuen:
Dilluns 31 d’octubre, si res no ho impedeix, farà 50 nits que dormirem al CAP. Un orgull per tots els que ho hem aconseguit. Una vergonya pels que ho han provocat.
I ens conviden a més accions i mobilitzacions, com per exemple:
El 5 de novembre a les 12 del migdia a Girona, Manifestació gran: Prou Retallades.
El 12 de novembre d’11 del matí a 1 del migdia a La Cellera de Ter: 3er #tallscontraretallades 12ous: una dotzena de mentides i infàmies de retalladors i Govern.

Per cert, que també ens recomanen que no ens perdem l’article de l’Alfons Quintà al Diari de Girona: Interessos dels partits i privats en la sanitat  que s’ha reproduit a Dempeus, i al que cal donar la màxima difusió per veure si d’una vegada els cau la cara de vergonya…O els porten davant els tribunals!

 
1 comentari

Posted by a 31 Octubre 2011 in Ciutadania/Política, Salut

 

Etiquetes: , ,

One response to “#unitspelCAP : orgull de ciutadania, vergonya de CiU

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: