RSS

Arcadi Oliveres: La fi de la lluita armada d’ETA

21 oct.

Unes opinions encertades, mesurades, que no són triomfalistes ni gradiloqüents, ni cerquen fer grans frases per a la història. Són les opinions d’una persona que sempre ha estat, de veritat, al costat de la pau, i que no veu en la fi de la lluita armada la fi del terrorisme, perquè sap molt bé que hi ha massa terrorismes que combatre. Unes declaracions que ens diuen que, potser sí, aquesta vegada ha arribat la fi de la lluita armada d’ETA… però ens avisa que encara hi ha camí a fer, i que la voluntat política (en general) potser no és tant clara ni transparent com voldríem. Avui, l’amic Arcadi Oliveres diu:

“No ha estat senzill arribar-hi. Hi ha hagut d’haver moltes negociacions i, finalment, ha fet falta el que ja deien els experts: la internacionalització del tractament del conflicte. Calia que els experts internacionals marquessin el pas, perquè tant el govern espanyol com, sobretot, el Partit Popular (PP) no semblaven morir-se de ganes perquè els acords de pau arribessin. Ara, finalment, el tenim i això ens pot donar una gran esperança, però no ho donem tot per fet.

Els processos de pau sempre tenen petites fuetejades de darrera hora i no seria d’estranyar que encara es produís alguna explosió o altres coses per part d’algú que no vol que la pau arribi. De totes maneres, hem de posar el nostre esforç perquè això continuï. S’han de fer els passos necessaris, com ara l’apropament dels pressos, les indemnitzacions de les víctimes i, sobretot, que els partits majoritaris entenguin que aquesta és una qüestió bàsica per als ciutadans, que es deixin estar dels seus interessos particulars i que treballin per allò que fa molt de temps que desitgem, que és la pau a l’Estat espanyol.”

ARCADI OLIVERES és president de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) i Justícia i Pau i ha fet aquestes declaracions a Cugat.cat

 
1 comentari

Posted by a 21 Octubre 2011 in Pau

 

One response to “Arcadi Oliveres: La fi de la lluita armada d’ETA

 1. Rafael Aparisi

  21 Octubre 2011 at 12:52

  Esta magnífica noticia, proclama el principio de un supuesto fin de una banda terrorista.
  Casi nadie se atreve a calificarlos así…terroristas…sus motivos tendrán; pero quien siembra el terror, la muerte y la barbarie, solo merece ese calificativo.

  Nada mencionan en su comunicado, sobre la entrega de las armas. Ni tan siquiera, tienen el mínimo detalle para mencionar a las víctimas y a sus familiares, que ellos mataron física y psíquicamente con sus crímenes, secuestros y extorsiones. Mas de 200.000 vascos, tuvieron que emigrar fuera de su ciudad natal o de su puesto de trabajo, para no sucumbir ante sus amenazas. La semántica, siempre ejerce su sabiduría cuando se analiza correctamente,

  Ahora nos encontramos ante una gran tarea de pedagogía, con el fin de lograr una reconciliación entre víctimas y asesinos, para que los hijos y nietos de los mismos, consigan convivir en paz en un futuro.

  Las únicas armas que deben utilizarse cuando se defienden ideologías, son las palabras. Las otras, las de matar; solo las utilizan los que esgrimen su fanatismo totalitario, que no es mas que una dictadura encubierta. Como lo pienso, lo expreso. ¡Ojalá sea el principio del fin de ETA!.

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: