RSS

Veïns i veïnes de La Selva i el Barcelonès Nord per la SALUT, contra les retallades!

13 set.

Aquesta nit s’han sumat nous tancaments contra les retalles de les urgències nocturnes. Tal com s’informava ahir en diversos programes de TV3, i al 3/24, a partir de la passada nit els CAPs de set localitats a la Selva han deixat de funcionar, i els veïns hauran d’anar fins a Santa Coloma de Farners. Ahir ho explicava molt bé la Marta Sibina al programa Divendres de TV3, i reflectia la preocupació dels veïns i veïnes per quantes vides pot costar aquest estalvi “sanitari”…També va anunicar que, com a protesta, gent de Breda, Hostalric, Sils, Vidreres, Anglès, Arbúcies i Sant Hilari passarien  la nit als centres sanitaris, com de fet així ha estat. Els veïns i veïnes consideren que se’ls priva d’un servei bàsic, i en el cas de Breda, a partir d’ara hauran de fer 40 minuts amb cotxe fins a arribar al servei d’urgències més pròxim, situat a Santa Coloma de Farners.


Amb la intenció de mantenir-los oberts i de fer-hi nit, els manifestants han entrat als CAP poc abans de l’hora prevista de tancament pel Departament de Salut, que era les nou del vespre d’aquest dilluns, i l’han abandonat a quarts de vuit del matí per no interferir en l’activitat diürna de l’ambulatori.

Sota el lema “La sanitat és de tots i per a tots, ocupem el nostre CAP”, les plataformes han convocat les protestes amb el suport dels grups municipals, els qual han aprovat ja mocions en contra de la reordenació de l’atenció primària impulsada per Salut.

A partir d’ara, els centres d’aquestes set poblacions tanquin a les nou del vespre i no tornin a obrir les portes fins a les vuit del matí durant cada dia de l’any, inclosos dissabtes, diumenges i festius. Salut ofereix les alternatives de desplaçar-se al PAC de Santa Coloma de Farners, o bé trucar al telèfon 902 111 444 o al 112 per urgències. Està previst que hi hagi un professional de guàrdia localitzable per atendre les visites domiciliàries a la zona de les Guilleries-Montseny.

Les mocions aprovades a la comarca en protesta per la reordenació argumenten que el trajecte que separa molts veïns fins a Santa Coloma de Farners “fa impossible” complir la ràtio de 30 minuts per a l’atenció als usuaris i alerten que suposa “un clar perjudici” a un volum de població de més de 59.000 usuaris. (Podeu seguir les accions a Moviment Ter-Brugent)

També la plataforma Molins contra les Retallades (saltant de comarca, però no d’objectiu) ha decidit passar la nit al CAP del municipi “com a pas endavant del seguit de mobilitzacions iniciades arran del tancament del servei d’urgències el passat 1 d’agost”. Una trentena de persones s’ha tancat al centre per demanar la reobertura del servei d’assistència les 24 hores del dia. També es pot trobar molt bona informació sobre tota la comarca “que es revolta”  a El Punt i a l‘Ara.

La movilització contra les retallades en salut continua …

Dempeus  difon les octavetes de CCOO del Barcelonès Nord sobre el tema de les Retallades sanitàries, que com podreu veure recull en gran forma les reflexions i propostes que venen impulsant des de Dempeus per la Salut Pública i  les convocatòries per les properes accions al Barcelonès Nord, i recomana no oblidar la gran convocatòria del 18 de setembre en defensa dels Serveis Públics.
Totes aquestes reivindicacions podran confluir el dia 18, en la gran manifestació de Barcelona en defensa dels serveis públics:

votar

Veure també:  De Breda fins a Tàrrega defensant la salut pública

 

One response to “Veïns i veïnes de La Selva i el Barcelonès Nord per la SALUT, contra les retallades!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: