RSS

De les manifestacions a la Universitat Indignada: #jovullvotar

28 ag.


El moviment 15-M, Democracia Real Ya i altres organitzacions s’han sumat han convocat aquesta tarda manifestacions a diverses ciutats espanyoles per demanar un referèndum vinculant. Milers de persones han anat a la crida feta en poc tems per la xarxa, blocs, Facebook i per twiter.

En aquest mateix bloc, a entrades anteriors, podeu trobar força arguments per les mobilitzacions que han acabat en assembleas. A Barcelona, davant del parc de la Ciutadella, i a Madrid, de nou, a la Puerta del Sol.

Totes les manifestacions han transcurregut en un ambient festiu, plenes de contingut polític. Per exemple, en una pancarta podia llegir-se “Si nos tapas con tu techo no podremos ver el cielo” . Doncs per veure més clar el cel i el futur, les manifestacions s’uneixen amb arguments, com els que podran escoltar-se u debatre a la Universitat Indignada que es celebrarà del 1 al 15 de setembre per les places de Barcelona. Inauguració, el 31 de setembre, a la Plaça de Catalunya!

votar

 
2 comentaris

Posted by a 28 Agost 2011 in Ciutadania/Política

 

2 responses to “De les manifestacions a la Universitat Indignada: #jovullvotar

 1. Isabel Sáez

  29 Agost 2011 at 6:19

  Àngels, els grups estan sortint com bolets i per l’anonimat que mantenen respecte els seus membres, resulta una gran confusió. Avui la sorpresa la he tingut quan llegeixo a El País que la manifestació de Barcelona ha estat impulsada per la Plataforma Agora de la que no tenia cap coneixement i, de fet, no existeix. Des de l’agència EFE -com he trobat- han difós el text que han publicat tant Público, com El País o La Vanguardia. A El Periódico, edició digital, no figura.

  Ja que el meu blog es diu Ágora i ja l’he trobat referenciat a diversos llocs ben coneguts, per un moment he pensat si no s’haurien confos ja que vinc defensant el tema del referèndum abans de que es fes totalment necessari amb la pretesa reforma de la Constitució.
  Després de molt buscar he trobat una pàgina al FB “agorabcn”, creada el 16.07.11, com filla d'”agora BCN”, amb 221 seguidors. A Twitter está amb 5 seguidors. I està amb contacte amb acampades de barris igual que la universitat Indignada que ara he visitat. Es declaran afins a 15M, DRY, com també es pot deduir pel logo de la universitat Indignada.

  Pel que veig, hi ha moltes dissidències des de l’original DRY, essent el primer el grup 15M. El cas és que si algú s’erigeix com portantveu d’una acció sense ser-ho (cas de la manifestació d’ahir diumenge). no sols no és veritat sinò que es converteix en la referència -equivocada- pel públic. I les referències les hem de cuidar, alló de no ser tan sols honrat sinó semblar-ho. El que fa palés que, apart del fet que els periodistes no fan bé la seva feina, sobre tot, sobre tot, ens fa falta un lideratge clar.

  Una qüestió per mesas de convergència potser? El cas -i ja acabo- és que el que realment vol la gent és una persona, no un grup, com a líder. Això és una lliçó que, més que a Psicologia, he aprés com a guionista, la necessitat d’identificació. Avui mateix, quan he enllaçat un video de Mayor Zaragoza molts han “pillado” deseguida i han fet difusió. També ha ocorregut amb José Luis Sampedro, encara que amb la seva edat no pot ser el líder, més aviat un president honorífic… Quan en Punset va visitar l’acampada a plaça de Catalunya, va semblar que els visités el Papa malgrat que només va fer el paper d’estraça -és la meva opinió.

  Les assamblees seran l’ideal de molts, però el cert és que el que funciona de debó és el lideratge personal, agradi o no.

   
 2. angelsmcastells

  29 Agost 2011 at 9:42

  Isabel, el perill que tu apuntes és real, però crec que molts de que varen iniciar el Moviment en varen ser conscients gairebé et diria que des del primer moment. Per cert, la carta que es difon com si fos de José Luis Sampedro no l’ha escrita ell, i val la pena dir-ho. En qualsevol cas, les manifestacions varen anar molt bé, i la Universitat té noms de plena garantia… la confusió seguirà, sens dubte, fins que no hi hagi unos portaveus coneguts i reconeguts…. però és que tot ha acabat de nèixer, com aquell que diu…. Una abraçada!

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: