RSS

En defensa del PIRMI, la pobresa alça la veu

17 ag.

Tres diputades que representen el PSC, ICV-EUiA i ERC varen mostrar el seu total desacord amb el Govern per engegar la reforma de la renda mínima d’inserció en ple agost i han forçat la constitució de la diputació permanent del Parlament. No podia ser d’altra manera:  l’escàndol, la prepotència del Govern i l’incompliment de la Llei amb els més débils era massa escandalosa. Aquesta reunió de la diputació permanent, segons declaracions dels consellers que han de declarar, serà “a finals de mes”, perquè les vacances dels poderosos, segurament, no es poden interrompre.

Però la gent no pot anar, una vegada més, al ritme que marquen els senyors Mena i Cleries, ni el president Artur Mas.  Per demà, dijous, hi ha convocada una concentració ben sorollosa, perquè s’enterin aquests prepotents de CiU, que amb la supervivència de les persones no s’hi juga, ni val posar en dubte la honradesa dels pobres, quan són precisament les institucions dels rics  i aquest sistema de desigualtats els que els han deixat en la més absoluta precarietat.

“La pobresa alça la veu”
contra els canvis en el pagament en la Renda Mínima d’Inserció que afecten a una part de la població en una situació ja de per si molt delicada i ha estat organitzada per la Subcomissió d’Acció Social d’AcampadaBCN, per treballadors de diferents sectors i afectats per aquestes i d’altres retallades socials. Esperem rebre el màxim de suport de totes les persones que estiguin a Barcelona demà a la tarda, perquè amb la pobresa no s’hi juga.

Dia : Dijous 18 d’Agost de 2011
Hora : Des de les 18:00 fins a les 20:00
Lloc : Davant del Palau de la Generalitat de Catalunya, Plaça Sant Jaume, Barcelona

Acció : Concentració sorollosa “La pobresa alça la veu”. Porteu tot el què pugueu per a fer soroll….aquest cop ens sentiran.

Els motius són prou coneguts, però els expliquem una vegada més:
La Generalitat de Catalunya , a través del departament d’Empresa i Ocupació, ha canviat sense avisar a ningú i sense cap criteri tècnic la manera de pagar les R.M.I. (Rendes Mínimes d’Inserció ). Ho han fet mitjançant xec bancari a “domicili” i aquests o no han arribat o ho han arribat molt més tard; conseqüència d’aixó, molta gent en situació vulnerable que depèn d’aquests ajuts ha perdut fins i tot el seu pis per no poder pagar el lloguer i han hagut de dormir al carrer.
Pressumptament és una política per a evitar fraus. Però tot apunta a una retallada encoberta, ja que si en 15 dies no es cobra el xec o be els beneficiaris no es presenten a una entrevista al departament d’Empresa i Ocupació, se’ls pot “tallar “aquesta ajuda, sense cap mena de criteri social.
Els treballadors de l’àmbit social i gestors d‘RMIs veuen la seva professionalitat greument qüestionada… i la ciutadania, cada vegada, veiem com els drets més elementals de la persona es veuen retallats.

EXIGIM L’INGRÉS DE LES RMIs PER TRANSFERÈNCIA BANCÀRIA EL DIA 1 DE CADA MÉS.
EXIGIM SER INFORMATS DELS CANVIS A TEMPS.
EXIGIM TRANSPARÈNCIA I EXPLICACIONS.
AQUESTA CRISI NO LA PAGARAN ELS QUE MENYS TÉNEN

He rebut aquesta informació des de l’ASSEMBLEA BLANES, i també hi ha més informació al Facebook: “DRY Assemblea Blanes”.  En aquest bloc:

La mala fe del nou sistema de pagament del PIRMI al descobert

Los retrasos del PIRMI, recortes en educación y el fraude fiscal

El Gobierno de Ciu juega con el PIRMI y hace guiños a la xenofobia

votar

 
1 comentari

Posted by a 17 Agost 2011 in Ciutadania/Política

 

One response to “En defensa del PIRMI, la pobresa alça la veu

  1. José Luis Pachón Fernández

    17 Agost 2011 at 17:38

    Creo que ha llegado el momento de decir basta, de reaccionar de una vez, y estoy plenamente de acuerdo con que con la pobreza no pueden seguir luchando todos los prepotentes del signo político que sean.

     

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: