RSS

La mala fe del nou sistema de pagament del PIRMI al descobert

11 ag.

Els problemes del PIRMI es traslladen ara a les oficines de treball de la Generalitat on els beneficiaris s’han de presentar per poder continuar cobrant. Els que han rebut la carta, tenen un termini de 5 dies per renovar la seva pètició. Se’ls dóna un número de telèfon per demanar hora que sempre està ocupat, segons es pot veure al video del 3/24, “Més problemes amb el PIRMI”, aquí.   També al meu blog ha arribat aquest comentari d’una persona afectada, que reprodueixo per donar-hi la màxima difusió:

`PARA TODOS LOS AFECTADOS COMO YO CON EL PIRMI Y LA FAMOSA CARTA EN LA QUE NOS CITAN EN LA CALLE SEPULVEDA…Y EL DICHOSO 900900500 QUE NADIE CONTESTA CON EL PLAZO DE 5 DIAS….HE LLAMADO AL DEFENSOR DEL PUEBLO QUE VAN A PONER UNA QUEJA OFICIAL Y LO QUE ESTA GENTA HAGA POR TODO LO QUE NOS ESTAN HACIENDO Y DE MOMENTO NOS ACONSEJAN QUE NOS PRESENTEMOS EN LA OFICINA DE TREBALL PARA QUE NOS DEN UNA INSTANCIA QUE HEMOS DE RELLENAR HACIENDO CONSTAR QUE ESTAMOS INTENTANDO LLAMAR Y NO ENCONTRAMOS RESPUESTA PARA NUESTRA CITA…ESTE DOCUMENTO NOS EVITARÁ QUE NOS LO QUITEN POR TODO EL MORRO LO QUE NO EVITARA LUEGO QUE SE LO QUITEN A QUIEN LE DE LA GANA POR EL MOTIVO QUE SE INVENTEN¡…LOS QUE COBRAMOS ESTO YA SABEMOS LAS HUMILLACIONES QUE PASAMOS CON INSISTENTAS QUE LAS HAY DE TODAS CLASES Y ACOSOS VARIOS COMO SI NO TRABJARAMOS POR QUE NO QUISIERAMOS….Y ACUSANDONOS DE GANAR CUATRO EUROS LIMPIANDO O ALGO …PUES CON 459 EUROS NO SE VIVE YO PAGO 5OO DE ALQUILER ESTOY SOLA CON 51 años y ya debo dos meses de piso….y encima ayer cobré el famoso cheque y la caixa se queria quedar 40 e de intereses por pagarme unos recibos sin permiso….tuve que amenazarles con quedarme a vivir allí con mi perra para que me dieran lo mio pues estaba dispuesta a todo. MUCHAS GRACIAS¡ ECHO DE MENOS UNA SENTADA INDIGNADA DELANTE DEL MINISTERI DE TREBALL¡ DONDE ESTAN TODOS LOS INDIGNADOS¡ CON LOS QUE ME MANIFESTE EL 19¡ UN ABRAZO A TODAS TODOS¡

Per altra banda, encara segueix havent-hi prop de la meitat dels perceptors que no han rebut el xec.Llegeixo a les notícies de Sírius que  enviar el xec del PIRMI costa 86.700 euros mensuals. Segons la Redacció Sírius:

Els treballadors de Correos exigeixen la rectificació de Colet, que dimarts va atribuir els problemes de la recepció dels talons al funcionament del correu certificat: “Com a sindicat sempre hem informat l’opinió pública quan l’empresa Correos no compleix amb un servei públic i de qualitat a la població”, diu el comunicat que avui ha enviat la CGT, sobre les declaracions del secretari d’Empresa i Ocupació, Enric Colet (foto), en què va atribuir al funcionament del correu certificat els problemes en la recepció del taló amb l’import de la renda mínima (PIRMI). Els treballadors de Correus defensen que “els certificats s’estan repartint al dia” i rebutgen qualsevol responsabilitat en els retards. Segons el sindicat, les declaracions del secretari general d’Empresa i Ocupació desvien “l’atenció cap al missatger” i l’obliguen “a donar, en el millor dels casos, unes explicacions” que no li corresponen.Els treballadors de Correus es mostren “profundament indignats” i consideren que “utilitzar com a excusa els possibles fraus per canviar la forma de pagament de les prestacions de 34.000 persones i complicar la vida als més necessitats que depenen de 420 euros per subsistir demostren molt poca qualitat, tant humana com política, per a algú que ostenta un càrrec públic i amb un bon sou.” Per una altra banda, des de la CGT asseguren que el tracte dels treballadors als qui cobren el PIRMI “és exquisit, entre altres coses per solidaritat”.A més, recorden que l’enviament de cada correu certificat costa 2,55 euros, que multiplicat pels 34.000 perceptors dóna un total de 86.700 euros mensuals i 1.040.400 euros anuals. Si bé és cert que parlem d’un preu similar al de la transferència bancària entre diferents entitats, ningú no qüestiona gastar més d’un milió d’euros en enviaments a persones que cobren al voltant de quatre-cents euros mensuals?

Han passat uns dies des del dimarts, però Enric Colet continua optimista. En una entrevista aquest dijous a Catalunya Ràdio, Colet ha assegurat que “el 99% de la gent que ho té tot bé i ha rebut el taló a casa l’ha pogut cobrar”. “Estem en la situació que la mesura buscava”, ha reblat. Una situació en què al dia 11 del mes el 36% de perceptors del PIRMI -poc més de 12.000 persones- encara no ha cobrat. I, per si no quedava clar, ha conclòs: “Això no és una nòmina, els ciutadans tenen drets però també obligacions”.
 
 

votar

 
3 comentaris

Posted by a 11 Agost 2011 in Benestar

 

Etiquetes: ,

3 responses to “La mala fe del nou sistema de pagament del PIRMI al descobert

 1. Kokoro

  11 Agost 2011 at 19:46

  I naturalment els votants de CiU que els han dut al poder, imagino que no deuen de sentir el menys mínim remordiment per totes aquestes mesures de terroritzament.

   
 2. Angela

  1 Setembre 2011 at 15:37

  a dia 1 de septiembre, no he cobrado ni julio, ni agosto, la asistenta social no nos presta ni ayuda ni atencion…
  estamos desesperadas comiendo de la caridad de caritas, y los amigos mas cercanos…si no pagamos el alquiler ya..nos van a echar del piso en 15 dias.
  Que hago????????????????????????
  AYUDA PORFAVOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   
 3. sylviane_sob@hotmail.com

  7 Desembre 2011 at 13:36

  7 de Diciembre 2011

  Comenzar a pensar que quien forme parte de la sociedad que no produce y no vive como reyes somos considerados unos parasitos asi que mejor manera de eliminarlos,Ya no habran HITLERS habran governantes como los que tenemos, que nos eliminiran como la basura.La historia se repite pero con mentiras y con discrecion.Tengo 50 años y pensaba que mis abuelos ya lucharon bastante por ello, pero veo que tendremos que volver a ello, asi que hago una llamada para todos aquellos que se sientan personas con derechos al pan y a la dignidad .ESTO ES MUY SERIO, Hay quien sobrevivio a los campos de concentracion , nosotros tambien ………..

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: